Rouwbegeleider

Als je op jonge leeftijd rouw meemaakt, dan is dat pionieren. Je hebt nog geen ervaring met de dood. Je weet misschien niet wat je overkomt, hoe je het verlies kan verwerken of hoe je rouw vorm kan geven in je dagelijks leven.

Individuele Begeleiding
Het is soms moeilijk ruimte en aandacht te vinden voor rouw. In jezelf, of in je omgeving. In een gesprek geven we hier bewust aandacht aan en kijken we stapje-voor-stapje naar wat er is gebeurd en hoe het nu met je gaat.

Schrijfworkshops
Elke laatste zondagmiddag van de maand faciliteer ik een online schrijfworkshop over rouw. In een kleine groep doen we schrijfoefeningen. Om herinneringen weer tot leven te roepen, terug te kijken op hoe het was, maar ook waar je nu staat in rouw, en hoe je dit wat dragelijker, lichter of met meer vertrouwen kan vormgeven. Samen schrijven en delen kan voor de een een enorme opluchting zijn, voor de ander spannend of een goede stok achter de deur om ruimte te blijven maken voor sluimerende rouw.

Zelf ging ik door een rouwperiode toen mijn man in 2010 op 27-jarige leeftijd ziek werd en overleed. Ik schreef van me af, zocht contact met ervaringsgenoten en in 2018 bundelde ik deze ervaringen in een boek over rouw. Zo vinden we zonder uitzondering onze eigen manieren. Maar dat hoef je niet alleen te doen. Je bent welkom!