Rouw

Rouwbegeleiding

Het is soms moeilijk ruimte en aandacht te vinden voor rouw. In jezelf, of in je omgeving. In een gesprek geven we hier bewust aandacht aan en kijken we stapje-voor-stapje naar wat er is gebeurd en hoe het nu met je gaat. Samen onderzoeken we hoe je een goede balans kan vinden tussen twee oevers: de verlieskant en de herstelkant van rouw.

Rouw&Schrijfworkshop

Elke laatste zondagmiddag van de maand faciliteer ik een online schrijfworkshop over rouw. In een kleine groep doen we schrijfoefeningen. Om herinneringen weer tot leven te roepen en terug te kijken op hoe het was. Maar ook waar je nu staat in rouw, en hoe je dit wat dragelijker, lichter of met meer vertrouwen kan vormgeven. Samen schrijven en delen kan voor de een een enorme opluchting zijn, voor de ander spannend, of juist een goede stok achter de deur om ruimte te blijven maken voor sluimerende rouw.

Rouwboek
Eind juni 2018 is mijn boek over rouw gepubliceerd, met teksten die ik schreef na het overlijden van mijn man in 2010. Inmiddels is het boek meer dan 3000x verkocht.

Voor meer informatie, fragmenten en een inkijkexemplaar ga je naar www.zozonderjou.nl.
Daar kun je ook het boek bestellen.

De jonge weduwe Marloes Harkema baant zich na de dood van haar man vallend en opstaand een weg door het landschap van rouw. Ze maakt de lezer deelgenoot van doorwaakte nachten, de stamelende reacties van haar omgeving en het zwijgen over de dood. Op poëtische wijze schrijft ze over huilen in de supermarkt en de weerstand om los te laten. Maar ook over veerkracht, verzachting en over hoe ze stap voor stap de weggevallen fundamenten onder haar leven weer opbouwt. De schrijfster weet een treffend beeld te scheppen over de vele facetten van rouw, maar ook de reikwijdte van liefde. Daarmee wordt het een boek van hart tot hart, en een aanrader voor mensen die een geliefde of een dierbare verloren hebben, én hun omgeving.

Uitgeverij: Scrivo Media
Coverbeeld en illustraties binnenwerk: Maartje van den Noort
Vormgeving: De Boekontwerper